latinica  ћирилица
22/04/2017 |  09:42 ⇒ 09:44 | Аутор: РТРС

ЕЛ: Побједе Ефеса и Дарушафаке

Синоћ су одигране двије утакмице плеј офа Евролиге.

Гостујуће побједе оствариле су екипе Ефеса и Дарушафаке.

Турски тим је успио да изненади најбољи тим лиге,Реал Мадрид.

Кошаркаши Дарушафаке изједначили су на 1:1 против Реал Мадрида у четвртфиналној серији плеј-офа, пошто су у Шпанији тријумфовали са 84:80.

Дарушафака је овим тријумфом против првопласираног тима Евролиге у регуларном дијелу сезоне стекла предност домаћег терена.Екипа Дејвида Блата је на полувремену утакмице у Мадриду имала шест поена предности, које је Реал надокнадио одличном игром у трећој четвртини.

Када је изгледало да ће домаћин до преокрета и побједе,Д арушафака је подигла ниво игре и задњи период добила 18:12 што је било довољно за тријумф.Турски тим је до победе предводио Бредли Вонамејкер са 21 поеном и четири асистенције, а Анте Жижић додао је 17, уз осам скокова.У

екипи Реал Мадрида најефикаснији био је Серхио Лјуљ са 22 поена, док је Густаво Ајон постигао 15, уз осам скокова и пет асистенција. Наредни меч играће се за пет дана у Истанбулу.

Ефес је направио брејк побиједивши Олимпијакос у Атини 73:71 за изједначење у серији 1-1.

Изабраници Велимира Перасовића одиграли су сјајно друго полувријеме, добивши га са 36:27, а побједнички кош постигао је центар Алекс Кирк осам секунди прије краја утакмице.

Ерик Грин покушао је да донесе побједу клубу из Пиреја, али је на секунду до краја промашио шут за три поена.Најефикаснији у побједничком саставу био је Брајант Данстон са 16 поена, а пратио га је Тајлер Ханикат са 15.
Домаћим кошаркашим нису биле довољне ни одличне партије Принтезиса и Спанулиса, који су убацили по 20 поена.

Сљедећа утакмица, на програму је 26. априла у Истанбулу.