latinica  ћирилица
19/04/2017 |  18:12 | Аутор: РТРС

Приједор- Одборници сутра о продаји РЖР "Љубија"

Одборници Скупштине града Приједора завршили су први дио шестог скупштинског засједања и наставак најавили за сутра када ће бити разматрана и тачка којом је данас допуњен дневни ред, а односи се на Информацију о одлуци Владе Републике Српске о продаји дијела државног капитала Рудника жељезне руде "Љубија".
Приједор - Скупштина града - Фото: РТРС
Приједор - Скупштина градаФото: РТРС

Предсједник Скупштине града Сеад Јакуповић истакао је да је скупштина данас донијела више значајних одука, те разматрала више информација о раду установа и организација, а да ће на сутрашњем наставку бити ријечи о најављеној продаји РЖР "Љубија" о чему ће одборнике, а и све грађане Приједора информисати градоначелник Миленко Ђаковић.

Одборници су данас донијели одлуку о давању гаранције АД "Топлана" Приједор за дугорочно кредитно задужење на износ главнице од четири милиона КМ, са роком отплате од седам година.

- Разумијевајући финансијску позицију топлане, Скупштина града Приједора данас је топлани дала гаранцију на дугорочно кредитно задужење у износу од четири милиона КМ. Приједор ће тако и у наредној грејној сезони, имати топле радијаторе - рекао је градоначелник Миленко Ђаковић.

В.д. директора Градске топлане Зоран Кнежевић рекао је да ће кредитна средства добро доћи за измирење претходних обавеза према добављачима енергената, прије свега мазута и дрвне биомасе.

- То је кредитно задужење у износу од четири милиона КМ са периодом отплате од седам година које ће топлана измиривати из сопствених средстава, уз гаранцију Града - навео је Кнежевић.

Одборници су прихватили одлуку о отписивању ненаплативих потраживања Града у износу од 1,14 милиона КМ, а стали су и иза одлуке којом ће се, кроз измјену пројеката хитног опоравка од поплава, наставити са санацијом дијела Рудничке улице и потеза од дома у Саничанима до Ракелића, у укупној вриједности од 430.000 КМ.

Скупштина је гласала и за Регулациони план пословне зоне "Балтине Баре"-секција један и два.

Одборници су разматрали и извјештаје о раду комуналних предузећа, Туристичке организације града, Завода за изградњу града, Завода за запошљавање подручна јединица Приједор, о раду правобранилаштва сједиште замјеника Приједор, те о реализацији Одлуке о допунским правим бораца, ратних вијних инвалида и породица погинулих бораца.

Извор: СРНА