latinica  ћирилица
19/04/2017 |  17:45 | Аутор: РТРС

Предмет "Милан Нинковић и други" - Сутра унакрсно испитивање Обрена Петровића

Наставком унакрсног испитивања градоначелника Добоја Обрена Петровића сутра би у Суду БиХ требало да буде настављен главни претрес у предмету "Милан Нинковић и други".
Обрен Петровић - Фото: РТРС
Обрен ПетровићФото: РТРС

Милан Нинковић, Борислав Паравац, Андрија Бјелошевић и Милан Савић оптужени су да су од почетка маја 1992. до краја 1993. учествовали у удруженом злочиначком подухвату који је био усмјерен против цивилног бошњачког и хрватског становништва.

Петровић је на рочишту 10. априла свједочио у присуству правног савјетника Дражена Зубака и том приликом рекао да се не сјећа да је прва жртва рата у Добоју био полицајац Здравко Мишић нити под којим околностима је страдао, као ни да се не сјећа како је на барикади на магистралном путу у Јоховцу страдао Душко Милановић звани Тутко.

Актуелни градоначелник, који је 1992. године, обављао дужност начелника Служби безбједности Добој, током унакрсног испитивања рекао је да се не сјећа упада припадника "Збора народне гарде", односно, војне формације из Хрватске у село Осјечани када је испитивано и претучено неколико припадника тадашње Југословенске народне армије.

Рочиште у предмету "Милан Нинковић и други" заказано је за сутра у 9.30 часова.

Извор: Срна