latinica  ћирилица
19/04/2017 |  16:06 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

Стевановић позвао на рјешавање проблема у "Алумини" (ВИДЕО)

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић позвао је данас све одговорне да узму учешће у рјешавању проблема насталих у компанији "Алумина", истичући да је ово највећи ресурс у окружењу.
Зоран Стевановић - Фото: СРНА
Зоран СтевановићФото: СРНА

Стевановић је на конференцији за новинаре рекао да је покушавао да организује састанке представника фирме "Павгорд" из Фоче са најодговорнијим људима, али да није успио.

"Тражио сам да се организују састанци и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и премијером Жељком Цвијановић и са свима онима за које сам сматрао да могу да дају свој допринос у рјешавању проблема, али није ишло", рекао је Стевановић.

Он је подсјетио да је обећао посланику у Народној скупштини Републике Српске Радовану Вишковићу да ће до данас разговарати са представником "Павгорда" Горданом Павловићем да се крене у неке преговоре у вези са овим проблемима.

"Скоро читаву ноћ разговарао сам са Павловићем и мислио сам да смо се договорили, али јутрос ми је рекао да од тога нема ништа и да га већ седам дана од блокаде рачуна 'Алумине' нико није позвао на разговор", рекао је Стевановић.

Он каже да га је Павловић обавијестио да је звао и стечајног управника "Бирча" Лазу Ђурђевића, који ми се у два наврата није јављао, али када се напокон јавио рекао је да је болестан.

Стевановић је истакао да се Управни одбор "Алумине" прогласио ненадлежним за нека питања, тврдећи да је блокада рачуна незаконита, а смијенио је јуче правни тим због неких пропуста.

Говорећи о томе да је представник компаније "Боксит" Рајко Дукић најавио протесте у Зворнику, Стевановић је рекао да не види разлоге да организује протесте у овом граду када то може да ради у Милићима.

"Ништа немам против протеста радника 'Алумине'. Могу гдје хоће и када хоће да протестују ако мисле да ће тиме ријешити проблеме", рекао је Стевановић.

Он је позвао све оне који буду учествовали у протестима да чувају имовину, да се пазе тешких ријечи, и истакао да сви морају бити свјесни да не могу сва предузећа која изгубе спор извести раднике пред зграду суда или неко друго мјесто.

Према његовим ријечима, постоје огромни притисци и на правосудне и истражне органе, те на њега лично.

"Нисам спреман да то више носим и ако сам ја једини човјек на овим просторима који треба да се бави проблемом 'Алумине', онда више нема тог човјека", рекао је Стевановић.

Градоначелник Зворника је рекао да је Синдикат "Алумине", који је у својим закључцима тражио разговоре са њим, одустао од те намјере без образложења.

Стевановић је напоменуо и да му је лице чији су иницијали В.В. из Србије раније упућивало пријетње, док је синоћ њиховом заједничком пријатељу рекло да ће све учинити да га уништи "до физичке ликвидације".

"Не бојим се никога и ничијих пријетњи. Ништа никоме не дугујем и спреман сам да одговарам за све своје поступке, а кога хоћу да прозовем то учиним јавно и са аргументима", рекао је Стевановић.