latinica  ћирилица
19/04/2017 |  15:55 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Нови концепт и "Српске данас": Шта грађани Српске очекују од наше емисије? (ВИДЕО)

И емисија "Српска данас" прославља рођендан. Након 25 година успјешног емитовања, промијењен је концепт рада и прилагодила се најмодернијим трендовима телевизијских информативних формата емисија.
Српска данас - Фото: РТРС
Српска данасФото: РТРС

Већ 20 година једна је од најважнијих и најгледанијих информативних емисија у свим домовима широм Српске. Оно по чему се увијек издвајала, јесте што је наше грађане, гледаоце и њихове потребе стављала у први план.

Колеге из наших ИТ центара припремиле су специјалне приче за нове издање Српске данас - Грађане и градоначелнике питају: како унаприједити живот у својим срединама. Наравно актелне теме и дешавања из наших локалних заједница и даље су у фокусу емисије.

Честитке за 25-и рођендан наше куће стижу и из сјеверозападног дијела Републике Српске.

Српска данас је расла заједно са РТРС-ом и данас је то један од брендова наше куће – став је Приједорчна, који имају и приједлоге шта би то вољели да гледају у оквиру новог концепта ове емисије. Приједлоге и планове има и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и то за град којим руководи.

Вријеме за поподневни одмор, али и емисију Српска данас, кажу грађани Приједора. Актуелна, информативна и са животним причама из свих крајева Републике Српске, овако Приједрочани виде Српску данас.

Бањалука као административни центар Републике Српске увијек је у фокусу "Српске данас".

Теме о Универзитету, инфраструктури, спорту, култури као и друштвене теме из Бањалуке свакодневно су заступљене у нашем програму.

Град такође има разлог за слављу, прослава Дана Града почела је јуче, а централне манифестације биће одржане 22. априла.

Честитке од екипе Телевизије шаљемо градоначелнику Игору Радојичићу и свим грађанима.

Најављени новитети у емисији Српска данас према свему судећи, наишли су на одобравање и у Источном Сарајеву.

Грађанима Источног Сарајеве једина примједба била је термин емитовања, па је идеја да емисија почиње у 17.00 часова, као и 15 минута дуже трајање емисије наишла на одобравање.

Било је и одређених приједлога, али највише становника Источног Сарајева потврдило је да је и досадашњи концепт садржајан и занимљив.

Није лако ослушкивати пулс око 65 хиљада становника у урбаним, али и руралним дјеловима Града Источно Сарајево, који обухвата 6 општина: Пале и Соколац, Источно Ново Сарајево и Источну Илиџу, Трново и Источни Стари Град.

Сви становници с пажњом прате сваки минут медијског простора који посвећујемо Источном Сарајеву. Српску данас радо гледају. 

И наш Информативно-технички центар у Бијељини прославља Дан Телевизије. Све ове године извјештавали су провјерене, брзе и тачне информације из цијеле Семберије, са Мајевице и Подриња.

Теме из агрикултуре су увијек биле најзаступљеније а како и не би када је ријеч о плодној Семберији. 

Честитке поводом 25 рођендана Телевизије стижу и из Семберије, али прије свега од наших суграђана који вијерно прате "Српску данас".

Као што знате, сви воле своје локалне заједнице, тако и становници Семберије који су пожељели да у наредном периоду наставимо овим темпом и да у нашим садржајима представимо и бројне културне, забавне и спортске догађаје који се одржавају у њиховим локалним заједницама.

Захваљујући инвестицијама, подршци Владе Републике Српске и донаторима, у посљедње четири године у Зворнику је реализовано више значајних инфраструктурних пројеката.

Центар града је доживио потпуну трансформацију, град више нема проблем с водоснабдијевањем и путном инфраструктуром. Још увијек највећи проблем представља недостатак паркинг-мјеста.

Велики број Зворничана, о актуелним инфраструктурним пројектима, у свом граду, информише се захваљујући информативној емисији "Српска данас". "Српска данас" им је, кажу, један од омиљених ТВ садржаја.

Зворничани немају дилему шта би требало да буде приоритет локалне управе.

Херцеговци кажу да се у "Српској данас" на прави начин представљају теме из свих области друштва као и важни догађаји у локалним заједницама, од Новог Града до Требиња. Ипак у наредним емисијама вољели би да виде више животних прича, о обичним људима и њиховим проблемима. 

Вјерујемо да можемо очекивати да ће наша екипа из Требиња у наредним емисијама представити много интересантних људи, али прича које се баве проблемима с којима се свакодневно сусрећу Херцеговци.

У ИТЦ-у Требиње кажу да ће извјештавати још више и још боље за Српску Данас.Драго им је што ћемо моћи да осим дневних извјештаја, директним укључењима у Српску данас представимо и наше успјешне људе, умјетнике, промовишемо туристичке потенцијале, али да живот у Херцеговини буде заступљенији у емисији.

"Српска данас" је једна од најгледанијих емисија у овом дијелу Српске, што потврђују коментари и сугестије грађана.

Добојска регија увијек је била заступљена у Српској данас. А да тамо живе вриједни и храбри људи сви смо се увијерили прије три године када су катастрофалне поплаве уништиле многа домаћинства у Добоју.

24 часа наша камера је била са добојлијама, а колеге Милица Ђурђевић и Срето Мојевић већ годинама прате пулс града.

Скоро свакодневно Српска данас доноси приче из Добоја. Добојлије већ навикнуте на то, што потврђује и наша анкета.

О многим проблемима грађана Добоја, у "Српској данас" годинама извјештавамо. Наша врата су отворена свима, којима је то потребно, па позивамо Добојлије , али и становнике сусједних општина, да нам пишу- заједно ћемо тражити одговоре на бројна питања.

Са подручја Брчког наше колеге кажу да су углавном извјештавали о позитивним причама и успијешним и предузетним људима.

И сами становници дистиркта Брчко, инсистирају на томе да живот може бити бољи, само ако смо окружени позитивним узорима.

За грађане дистрикта Брчко, информатинве емисије Радио-телевизије Републике Српске, прилика су да буду информисани о актуелним догађајима, како локално, тако и регионално. 

Осим што, Брчаци редовно прате информативне емисије имају и конретне приједлоге: од жеље за више позитивних и успјешних привредних примјера до истицања природних љепота Српске.