latinica  ћирилица
19/04/2017 |  14:49 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Руски и српски народ да ојачају сарадњу

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и делегација Иркутска састали су се данас у Приједору и изразили наду да ће се сарадња ових градова побратима развијати и убудуће.
Градоначелник Приједора са делегацијом  Иркутска - Фото: СРНА
Градоначелник Приједора са делегацијом ИркутскаФото: СРНА

Руску делегацију предводио је Михаил Корњев, депутат у Думи града Иркутска, који је изразио наду да ће односи два града бити подигнути на виши ниво и да јаке везе два народа треба да се пренесу на економску и политичку сарадњу.

"Док боравимо овдје, осјећамо љубав и доброту Срба, нашег братског народа са којим нас вежу култура и вјера", рекао је Корњев, који је Ђаковићу пренио поздраве градоначелника Иркутска Дмитрија Бердникова.

Корњев је и директор Иркутског градског театра народне драме чији је ансамбл под називом "Иркутска застава" синоћ одржао цјеловечерњи концерт и одушевио публику у препуној сали Позоришта Приједор.

Ђаковић је изразио наду да ће се сарадња Приједора и Иркутска, који су градови побратими од 2015. године, развијати и у будућности.

"Желим да од срца захвалим умјетницима из братског Иркутска и да у име грађана Приједора поздравим све грађане и градоначелника Иркутска", рекао је Ђаковић након пријема у Градској управи, након којег су гости из Русије обишли Музеј Козаре и Спомен-кућу породице Стојановић и упознали се о дијелу културног и историјског насљеђа Приједора.

Они ће вечерас одржати мини-концерт у Галерији `96 , а током сутрашњег дана положити вијенце на централни градски споменик за "Крст часни" и споменик погинулим руским војницима на градском гробљу.

Извор:СРНА