latinica  ћирилица
19/04/2017 |  13:10 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Ђурић затражио предузимање конкретних мјера на заштити Срба

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић затражио је од представника Еулекса предузимање конкретних одлучних мјера којима би се спријечило угрожавање безбједности људи и имовине и даље погоршање безбједносних прилика на Косову и Метохији.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Ђурић је током састанка у Београду пренио саговорницима да је посљедња серија напада на грађане српске националности на Косову и Метохији изазвала велику забринутост и неспокојство српског народа.

"Неопходно је предузети озбиљне напоре на терену како би се инспиратори и организатори оваквих напада онемогућили да озбиљно и трајно наруше безбедносну ситуацију на Косову и Метохији и угрозе све што је до сада постигнуто у процесу нормализације односа Београда и Приштине", рекао је Ђурић.

Ђурић је данас разговарао телефоном са директором Одјељења за западну Европу, западни Балкан и Турску у Европској служби за спољне послове Ангелином Ајхорст о актуелној безбједносној ситуацији на Космету и перспективама дијалога Београда и Приштине.

Он је током разговора истакао кључни значај спровођења постигнутих споразума о формирању заједнице српских општина за наставак дијалога и нормализације односа.

Четрдесетједногодишњи Србин повријеђен је у Косовској Митровици када су њега и његову невјенчану супругу ножевима напала двојица маскираних мушкараца, вријеђајући их при томе на албанском језику.

У Косовској полицијској служби наводе да су од инцидента прије два дана, када је у сјеверном дијелу Косовске Митровице оштећено једно возило, максимално повећали контроле на улицама тог града.

У Митровици је исте ноћи пет маскираних особа напало Србина Бојана Сталетовића.

Извор: СРНА