latinica  ћирилица
19/04/2017 |  12:23 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Почела манифестација "Дани српске културе" у Москви

Молитвом и наступом руског дјечијег фолклорног ансамбла који је извео пјесму "Пукни зоро" на српском језику у Москви је почела манифестација "Дани српске културе".
Панорама Москве (Фото: Sputnik/Екатерина Чеснокова) -
Панорама Москве (Фото: Sputnik/Екатерина Чеснокова)

Отворене су изложбе слика, икона, рукотворина, књига, те представљене понуде туристичких компанија Србије и Републике Српске.

У Представништву Републике Српске у Москви Срни је речено да ће се са богатим садржајем ове манифестације заинтересовани моћи упознати до 14. маја.

"Данас ћемо представити програм Школе иконописа `Одигитрија` Епархије зворничко-тузланске, уз помоћ Удружења грађана `Српско-руска заједница - Завет`, као и змијањски вез, који је уврштен на репрезентативну Унескову листу нематеријалног културног насљеђа", навели су у Представништву Српске.

Присутне су синоћ на отварању поздравили савјетник министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Немања Ковачевић и амбасадор Србије у Руској Федерацији Славенко Терзић, те представници управе града Москве, Индустријско-трговинске коморе Руске Федерације, друштвених организација руско-српског пријатељства, као и свештеници Руске и Српске православне цркве.

Манифестација се одржава у Међународном фонду словенске писмености и културе.

Извор: СРНА