latinica  ћирилица
19/04/2017 |  10:39 | Аутор: РТРС

Евертон тражи 120 милиона евра за Лукакуа

Евертон не намјерава да се одрекне Ромелуа Лукакуа (23) за мање од 120 милиона евра (100 милиона фунти), преноси британска спортска штампа.
Ромело Лакаку - Фото: Getty Images
Ромело ЛакакуФото: Getty Images

Евертон високом сумом жели да одврати потенцијалне купце за нападача који је ове године у изузетно доброј форми.

Белгијски нападач је тренутно најбољи стријелац Премијер лиге са 24 гола и највеће занимање за њега влада у Челсију и Манчестер Јунајтеду. Челси би да откупи Лукакуа од Евертона јер намјеравају да продају Дијега Косту, пише Би-Би-Си.

Лукаку је рекао да неће продужавати сарадњу с Евертоном, јер жели да игра за клуб који се такмичи у Лиги шампиона. Има уговор са клубом до 2019. године, али би могао већ овог љета да искористи добру форму и промијени екипу.

С друге стране, клуб са Гудисон парка намјерава да ангажује више играча овог љета како би био конкурентнији у Премијер лиги и Европи, али и да би убиједили Белгијанца да не одлази.

Евертон је вољан да Лукакуу понуди нови уговор и плату од 180.000 евра недјељно, а први на листи за појачања је Вилијан Хосе из Реал Сосиједада.

И "Ђаволи" и "Плавци" би у случају преговора очекивали да висина тражене суме опадне и да би успјели да убиједе играча на трансфер.

За напредак Лукакуа кључан је у претходном периоду био менаџер Евертона Роналд Куман.

Лукаку је већ играо за Челси од 2011. до 2014. године. Прије шест година, дошао је на Стамфорд Бриџ из Андерлехта за 24 милиона евра. Послије само једног старта у ПЛ и позајмица Вест Бромвичу и Евертону, 2014. је дефинитивно прешао на Гудисон у рекордном трансферу клуба – 36 милиона евра.

Извор: Б92