latinica  ћирилица
19/04/2017 |  10:15 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Цвијановићева у САД-у на скупштини ММФ-а и Свјетске банке

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отпутовала је у посјету Сједињеним Америчким Државама (САД), гдје ће учествовати на прољећној Скупштини Свјетске банке и Међународног монетарног фонда (ММФ).
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Током њеног боравка у САД-у, планирано је и одржавање неколико важних састанака. Предсједница Цвијановић састаће се у Њујорку са вршиоцем дужности сталног представника Руске федерације у Уједињеним нацијама Петром Иљичевим.

Такође, у Њујорку, предсједница Владе ће, у одвојеним сусретима, разговарати са извршним директором Свјетског јеврејског конгреса Робертом Сингером и извршним директором Конференције предсједника главних јеврејских организација у САД Малколмом Хенлејном.

Послије Њујорка, предсједница Цвијановић посјету Сједињеним државама наставља у Вашингтону, гдје ће учествовати на прољећној Скупштини Свјетске банке и ММФ-а.

На прољећној Скупштини предсједница Владе разговараће са представницима ових међународних финансијских институција, а састанцима ће присуствовати и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија. 

Делегација Владе Републике Српске са представницима Свјетске банке и ММФ-а разговараће о активностима у правцу реализације кредитних аранжмана, као и о будућим плановима са овим финансијским институцијама.