latinica  ћирилица
19/04/2017 |  09:50 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

ЛШ: Јуве у паклу Ноу Кампа, Борусија у Кнежевини

Преостало је да сазнамо преостала два учесника полуфинала Лиге шампиона-дерби се игра на Ноу Кампу гдје ће Јувентус чувати 3:0 против Барселоне.
Лига шампиона - Фото: РТРС
Лига шампионаФото: РТРС

С друге стране, Монако ће пред домаћим навијачима покушати да настави са бајковитом сезоном, послије тријумфа у Дортмунду над Борусијом прошле недјеље (3:2).

Екипа из Торина има три гола предности из првог дуела, међутим, Каталонци су у прошлој рунду против ПСЖ-а надокнадили четири, па се надају да нешто слично могу да поново и против "Старе даме" из Торина.

"Морамо да вјерујемо да можемо опет то да урадимо. Прије неколико дана отац ми је рекао нешто што ми је остало урезано у глави, није битно против кога играмо, чињеница је да смо ми увијек Барселона. То значи да ми можемо све. Урадили смо једном, можемо опет", рекао је Нејмар.

Ипак, одбрана Јувентуса ове сезоне примила је само два гола, што значи да је пред Барсом скоро па немогућа мисија. Главни бедем одбране, Ђорђо Кјелини сматра да његова екипа не смије да се повуче, јер ће "ајкуле" Меси, Нејмар и Суарес то осјетити.

"Они су ајкуле, које ако намиришу крв довршиће вас. Ако сачувамо њихове кључне играче у опасним зонама, притиснемо, будемо организовани, живот ће им бити веома тежак. Ако будемо само стајали позади без притиска и чекали их, изгубићемо", рекао је Кјелини.

У другој утакмици у сриједу, Дортмунд ће покушати да направи изненађење против Монака, који је у првој утакмици на "Вестфалену" славио 3:2.

Послије експлозије бомбе која се десила пред сам почетак утакмице, када је "страдала" рука Марку Бартри, челници Лиге шампиона одлучили су да се меч одигра дан касније, што се није свидјело људима из Дортмунда.

Под утиском напада, Дортмунд није успио психички да се опорави, па је то Монако искористио и побиједио. Видјећемо какав ће бити одговор екипе Томаса Тухела, с обзиром да морају да тријумфују са два гола или да постигну макар четири, а да приме један мање.

Нема сумње да ћемо гледати отворену утакмицу, јер играчи Дортмунда немају шта да изгубе.

Извор: Б92