latinica  ћирилица
19/04/2017 |  08:37 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Соколац и Фоча под снијегом, већина потрошача без струје (ФОТО)

Већина потрошача на подручју Сокоца остало је без електричне енергије због снијега који је падао током ноћи.
Фоча - снијег - Фото: СРНА
Фоча - снијегФото: СРНА

У току отклањање кварова. На Сокоцу је пало 30 центиметара снијега.

На планинским превојима у близини Фоче у току протекле ноћи пало је између 20 и 30 центиметара снијега, па је саобраћај отежан, али нема застоја.

У предузећу "Србињепутеви" кажу да су ангажовали машине на магистралама Фоча-Добро Поље-Сарајево, преко превоја Рогој, Фоча-Гацко, преко превоја Пријеђел, Фоча-Шћепан Поље и на регионалном правцу Фоча-Челебићи-Пљевља, преко превоја Бакић.

Фоча - снијег

Највише снијега пало је не превоју Рогој, скоро 30 центиметара, а у "Србињеопутевима" истичу да је доста возача на пут кренуло без зимске опреме, што додатно отежава саобраћај.

У овом предузећу наводе да проблем представља и излистало дрвеће које се под теретом снијега надвило на пут, па радници моторним тестерама уклањају таква стабла и гране.

Фоча - снијег

Возачи кажу да је јутрос веома отежан саобраћај на дионици Фоча-Добро Поље, гдје има доста одрона и снијега на коловозу, а тренутно је застој на дионици Трново-Сарајево на дијелу пута у Федерацији БиХ.

Технички управник соколачке Радне јединице "Електродистрибуције" Пале Бојан Кнежевић рекао је Срни да електричну енергију тренутно има само ужи дио градског насеља Соколац.

Екипе предузећа "Херцеговинапутеви" Требиње чисте снијег и посипају коловоз на магистралном путу Гацко-Тјентиште, али проблема у одвијању саобраћаја нема, потврдио је Срни шеф Службе за одржавање Милорад Голуб.

Голуб је рекао да је висина снијега у Гацку пет центиметара, те додао да су због кише која је од синоћ падала на подручју Требиња евидентирани ситни одрони.

И на подручју општине Невесиње има снијега, али се саобраћај одвија несметано.

Из предузећа "Херцеговинапутеви" возачима савјетују опрез и посједовање зимске опреме.

Извор: СРНА