latinica  ћирилица
19/04/2017 |  08:31 | Аутор: РТРС

Кевин Спејси водитељ овогодишњих Тони награда

Амерички глумац Кевин Спејси одабран је за водитеља овогодишњих позоришних награда Тони, чиме је стављен у незавидну позицију да одржи високу гледаност са прошлогодишње манифестације.
Кевин Спејси (Фото: pinterest.com) -
Кевин Спејси (Фото: pinterest.com)

Манифестација ће 71. пут бити одржана 11. јуна у дворани Рејдио сити мјузик хол (Radio City Music Hall) у Њујорку са 6.000 мјеста, а продуценти се надају да се неће поновити непредвиђене ситуације које су обиљежиле овогодишње церемоније, попут проглашења погрешног побједника на додјели Оскара и проблема са звуком на додјели награда Греми.

Спејси, који је звијезда америчке серије "Кућа од карата" и добитник Оскара за улоге у филмовима "Дежурни кривци" и "Америчка љепота", добио је награду Тони 1991. године за позоришну представу Нила Сајмона "Изгубљен у Јонкерсу".

Као награђивани филмски и позоришни глумац, који је познат и као пјевач, Спејси има све потребне квалитете за водитеља велике манифестације.

Алудирајући на продуценте церемоније, Спејси је рекао: "Био сам њихов други избор за 'Дежурне кривце', четврти избор за 'Америчку љепоту' и 15. избор за водитеља овогодишњих Тони награда. Мислим да моја каријера дефинитивно иде у добром смјеру. Можда бих могао да будем на ужој листи за водитеља Оскара ако сви остали одбију".

Продуценти Тони награда надају се да ће Спејси успјети да одржи гледаност на високом нивоу, пошто је прошлогодишњу церемонију гледало 8,73 милиона људи. То је била највећа гледаност од 2001. године и повећање од 35 одсто у односу на 2015. годину.

Прошле године домаћин вечери био је Џејмс Корден, а мјузикл "Хамилтон", инспирисан животом америчког политичара Александра Хамилтона с прелаза 18. и 19. вијека, једног од Очева оснивача САД, освојио је награде у 11 категорија.

Додјела америчких позоришних награда Тони најважнији је догађај у години за Бродвеј, а награде које додјељује жири од око 700 чланова сматрају се панданом Оскара, који се додјељује за филм, Емија, за телевизију, и Гремија, награде за музику.

Извор: Бета