latinica  ћирилица
18/04/2017 |  21:28 | Аутор: РТРС

Павић: Одлука о руднику Љубија не угрожава коалицију

Демократски народни савез /ДНС/ противи се одлуци о продаји државног капитала у Рудницима жељезне руде "Љубија", али функционисање коалиције на нивоу Републике Српске тиме није угрожено, изјавио је вечерас лидер те странке Марко Павић новинарима у Фочи.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Одговарајући на новинарско питање, Павић је критиковао медије због тога што се превише интересују за опстанак коалиције, умјесто, како је рекао, да се питају да ли ће ова одлука донијети нешто добро руднику и Приједору.

"Нико није прокоментарисао да ли је тај који је понудио новац платежно способан да то купи. О томе се не дискутује, него само да ли је угрожена коалиција или није. Да будем јасан, ДНС неће подржати одлуку о продаји и коалиција тиме уопште није угрожена", нагласио је Павић, не желећи детаљније да коментарише одлуку о продаји државног капитала.

Павић је навео да је циљ ове странке да на општим изборима наредне године повећа број гласова, чиме би имала и већи утицај на доношење одлука у Српској.

"Први пут ћемо на наредним изборима кандидовати нашег члана или за предсједника Републике Српске или за члана Предсједништва БиХ. Сматрамо да до сада нисмо имали капацитет да то урадимо, увијек смо давали коалиционим партнерима та мјеста и очекујем да ће они сада нама узвратити таквим повјерењем", рекао је Павић.

Он је напоменуо да је ДНС на претходним локалним изборима добио 85.000 гласова и да им је циљ да на општим изборима добију више од 100.000 гласова, односно 16 посланичких мјеста у Народној скупштини Српске.

Павић је у Фочи присуствовао изборној скупштини Општинског одбора ДНС-а, на којој је за предсједника овог одбора поново изабран Споменко Стојановић.

"Трудићу се да принципима ДНС-а сачувам повјерење наших чланова и будућих бирача, да повећамо наш капацитет, тако да можемо утицати на одлуке о креирању политике у локалној заједници, на добробит грађана Фоче и наравно да повећамо капацитет на општим изборима да бисмо креирали што бољи живот грађана у Републици Српској“, рекао је Стојановић.

Извор: СРНА