latinica  ћирилица
18/04/2017 |  21:23 | Аутор: РТРС

Николић и Божовић: Тавамба одлучио побједника

Тренери Црвене звезде и Партизана, Миодраг Божовић и Марко Николић, сложни су у оцјени да је Леандре Тавамба био одлучујући фактор у побједи црно-бијелих (3:1).
Тавамба нападач Партизана - Фото: РТС
Тавамба нападач ПартизанаФото: РТС

Партизан је други пут ове сезоне надиграо Звезду, уз један реми у три сусрета, али су и даље иза највећег ривала, иако су поравнати са по 40 бодова.

Звезди на руку иду пропозиције такмичења према којима предност од екипа које су изједначене има она која је била боље пласирана у регуларном дијелу шампионата.

- Није финале, није се додјељивао пехар и има још да се игра. Заслужено смо славили, побједа је чиста као суза. Сви вјерујемо у титулу, систем нам иде на руку, иако смо једини од 16 клубова били против њега. Изједначени смо на табели са Звездом, играчи вјерују као и ја, скидам им капу за менталну чвртстину - поручио је Николић.

Партизан је побиједио Звезду пети пут у шест мечева са Николићем на клупи. Црно-бијели су непоражени откако се он вратио у Хумску крајем августа.

- Честитао бих Звезди на гостопримству, а мојим играчима на важној и великој побједи. У великој смо серији од 28 утакмица без пораза, међу којима је три пута против Звезде, уз двије побједе и реми. Није им било лако да играју под притиском, била је игра нерава, али и демонстрација квалитета оба тима. Лијепо је играчима Партизана вечерас, пуно се радују, али ништа нисмо освојили - рекао је Николић.

Николић није желио претјерано да хвали Тавамбу, који је први пут погодио на дербију, буквално је преломио меч голом главом 22 минута прије краја за 2:1.

- Добро је играо. Видио сам и Радина који је ушао десет минута и одрадио одличан посао, видио сам Остојића, Вулићевића. Нисам тај који ставља појединца испред тима, а суд о његовој игри дала је публика и не треба му моја похвала, ту сам само када треба да се критикује - додао је тренер Партизана.

Миодраг Божовић није био изненађен поставком Николића са два нападача Урошем Ђурђевићем и Тавамбом.

- Није нас изненадио Партизан, играо је у истој формацији прошли меч. Врло је тешко носити се са Тавамбом, јак је и висок, у ваздуху не може да му се приђе и то је један разлога зашто смо изгубили - рекао је Божовић.

Божовић наглашава да је Звезда и даље прва на табели и да држи све у својим рукама.

- Дерби је био добар, без обзира колико се критикују игре два тима. Још увијек држимо судбину у својим рукама, сад морамо да покажемо колико смо јаки и велики. Једноставно, Партизан је био бољи, агресивнији и више желио побједу - закључио је Божовић.

У сљедећем колу Партизан дочекује Војводину, док Звезда гостује Напретку.

Извор: Б92