latinica  ћирилица
18/04/2017 |  20:08 ⇒ 21:53 | Аутор: РТРС

Илијаш- Свечаном академијом и концертом Легенди прослављен Васкрс

Васкршњом академијом и концертом београдске групе Легенде у организацији Српске православне црквене општине Илијаш и Удружења гуслара и епских пјесника Републике Српске, Срби у Илијашу подијелили су вечерас радост Васкрса са суграђанима.
Традиционални Васкршњи концерт 18. априла у Илијашу - Фото: РТРС
Традиционални Васкршњи концерт 18. априла у ИлијашуФото: РТРС

Парох илијашки јереј Божидар Тановић рекао је да је Васкршњи концерт веома битан догађај за Илијаш, како за људе који у њему живе, тако и за оне који су се раселили и долазе и обилазе своја огњишта и посјећују своју свету цркву.

Он је истакао да је битно "што је ово празник љубави, а то се показује добрим дјелима једних према другима".

"Милошћу Божијом, а по благослову епископа захумско-херцеговачког и приморског и администратор Митрополије дабробосанске владике Григорија организовали смо трећи васкршњи концерт у чијој организацији су нам помогли општина Илијаш и федерално Министарство за избјелице и расељена лица", рекао је јереј Тановић.

Он је захвалио начелницима општина Источно Ново Сарајево Љубиши Ћосићу и Источне Илиџе Маринку Божовићу који су подржали организацију ове манифестације.

Тановић је напоменуо да је владика Григорије због изненадних обавеза морао да откаже долазак у Илијаш.

"Много нам је жао, а даће Бог идуће године па ће нам се пригодном бесједом на васкршњој академији обратити владика Григорије", додао је он.

Члан Организационог одбора васкршњег концерта у Илијашу Зоран Ребриновић рекао је да је ово трећи пут да је организован васкршњи концерт.

"Прије три године смо се одлучили да концертом обиљежимо Васксрс. Прве двије године су нам биле добре, а ове године имамо пуну дворану", рекао је Ребриновић.

Он је истакао да је бит Васкрсења Христовог радост и љубав, те да је основна идеја концерта да се она подијели са суграђанима.

Оснивач групе Легенде Зоран Дашић истакао је да му је драго што је овај састав наступио за Васкрс у Илијашу.

Васкршњој академији присуствовали су и представници локалне заједнице и привредних колектива.

Извор: СРНА