latinica  ћирилица
18/04/2017 |  19:40 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Партизану припао дерби, изједначен са Звездом

Фудбалери Партизана савладали су Црвену звезду са 3:1 (1:0) на "Рајку Митићу" и изједначили се са највећим ривалом на старту плеј-офа за титулу!
ФК Партизан - Леонардо (фото:  Александар Димитријевић / РАС Србија) -
ФК Партизан - Леонардо (фото: Александар Димитријевић / РАС Србија)

Фудбалери Партизана у директном окршају надиграли су Црвену звезду и савладали је на старту плеј-као гости са 3:1, у 154. вјечитом дербију. Јунак црно-бијелих био је двоструки стријелац Леонарда за изједначење са црвено-бијелима на челу табеле.
 
За разлику од неких претходних дербија, овај на стадиону "Рајко Митић" је био много динамичнији и занимљивији од ранијих вјечитих дуела. И потпуности је припао Партизану који је предвођен Леонардом отворио борбу за титулу. И даље је Звезда у малој предности, пошто је у лигашки дио завршила као прва на табели, па ће бити испред црно-бијелих у случају да до краја плеј-офа буду изједначени.

Храбро је тренер Партизана Марко Николић изашао на гостовање лидеру Суперлиге, са два шпица, и то му се исплатило. Продужио је серију на 27 утакмица без пораза и још једном надиграо ривала на противничкој клупи, а уједно су црно-бијели дошли до тријумфа на "Маракани" послије пет и по година.

Први је запријетио Урош Ђурђевић, послије тога се Звезда ослобила притиска гостију који су повели у 21. минуту - маестрално је Леонардо извео прекид, искоса са лијеве стране са око 20 метара пребацио живи зид и закуцао лопту у мрежу Филипа Манојловића за 0:1.

Да на другој страни није било његовог имењака Кљајића, много прије почетка другог полувремена би Звезда стигла до изједначења. Голман Партизана је зауставио одличан покушај Боаћија главом, потом је Плавшић натјерао Милетића на неспретну интервенцију и умало аутогол, док је Канга пробао из слободног ударца и изазвао још једну сјајну интервенцију Кљајића.

Иако је у паузи дошло и до туче навијача на источној трибини, и до паљења столица на јужној, на терену је било прилично мирно, уз понеке варнице између Канге, Евертона и Леонарда послије изједначења у 48. минуту.

Сјевнула је тада Звездина контра, Руиз је пробио по десном крилу, фантастично центрирао по земљи, неухватљиво за црно-бијелу одбрану и на правом мјесту је био Ричмонд Боаћи да матира одличног Кљајића за 1:1.

У далеко споријем ритму него у првом дијелу је нападач из Гане могао до преокрета, црвено-бијели су били бољи у тим тренуцима, али је Партизан са још два поготка ријешио све дилеме око побједника.

У јеку домаћих напада, корнер са десне стране извео је Јанковић право на главу Тавамбе који је затресао мрежу за нову радост црно-бијелих. И опет је прекид био кобан по Звезду, да би тачку ставио Леонардо другим поготком, на додавање резервисте Ђуричковића пребацио је и уклизавање Звездиних дефанзиваца и голмана Манојловића за коначних 1:3.

Извор: Блиц