latinica  ћирилица
18/04/2017 |  19:07 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

РТРС припрема новине: Од сутра већина садржаја из студија 1– најмодернијег у региону (ВИДЕО)

На свој 25. рођендан Радио-телевизија Републике Српске припрема новине – од сутра ће већина програмских садржаја бити емитована из нашег студија 1 – најмодернијег у региону.
РТРС - Студио - Фото: РТРС
РТРС - СтудиоФото: РТРС

Опремљен савременом лед расвјетом и режијом која посједује опрему за снимање најзахтјевнијих аудио пројеката, овај студио нашу кућу сврстао је раме уз раме са другим јавним емитерима у окружењу. 

Нова опрема донијела је нови квалитет, камере су у ХД резолуцији, а комплетан студио посједује опрему за емитовање три независна канала. Од сутра, програм ће се емитовати у 16:9 формату.

"То значи да ће гледаоци имати вјерни приказ онога што емитујемо, јер већина домаћинстава има нове телевизоре", нагласио је шеф ТВ продукцијских ресурса Предраг Братић.

Из овог студија, између осталог, емитоваће се и Српска данас. Стари термин – нови концепт. 

"Нови концепт подразумијева 45 минута емисије, више друштвено-актуелних догађаја, спорта иније строга информатива", рекла је новинарка Љиљана Прерадовић.

Ово је најмодернији студио у региону. Простире се на преко 400 квадратних метара и има потенцијал за снимање најсложенијих продукцијских форми – од музичко-забавних емисија, квизова до лиценцираних и политичких програма. 

Студио је званично почео да ради у децембру прошле године, а први пројекат у њему снимљен био је Божићни програм. За опремање студија Влада Српске је издвојила пет милиона марака.