latinica  ћирилица
18/04/2017 |  16:55 | Аутор: РТРС

Туск о изборима у Британији: Хичкок је режирао Брегзит

Предсједник Европског савјета Доналд Туск, поводом позива британске премијерке Терезе Меј да 8. јуна буду одржани пријевремени избори у тој земљи, написао је на "Твитеру" да је "Хичкок режирао Брегзит".
Доналд Туск                                               (Фото:spitniknews.com) -
Доналд Туск (Фото:spitniknews.com)

"Прво земљотрес, а онда напетост расте", навео је Туск на званичном приватном налогу на овој друштвеној мрежи.

Његов пост односио се на коментар који се приписује славном режисеру Алфреду Хичкоку да добар филм треба да "започне земљотресом и да иза тога треба да расте напетост".

У твиту који је неколико минута након тога написао на званичном налогу који има као предсједник Европског савјета, Туск је навео да је имао "добар телефонски разговор са премијерком Терезом Меј о предстојећим изборима у Уједињеном Краљевству".

ЕУ је саопштила да не очекује да расписивање пријевремених избора у Великој Британији утиче на преговорачке смјернице за британско напуштање Уније, преноси АФП.

"Избори у Уједињеном краљевству не мијењају наше планове ЕУ-27. Очекујемо да смјернице Брегзита Европски савјет усвоји 29. априла и да након тога преговарачке директиве за Бреxит буду спремне 22. маја", рекао је Тусков портпарол Пребен Аман овој агенцији.

Британска премијерка Тереза Меј је раније саопштила је да ће тражити ванредне парламентарне изборе за 8. јун, наводећи да влада има прави план за преговоре о Брегзиту са ЕУ, али да је за то неопходно политичко јединство у Лондону.

Извор: Танјуг