latinica  ћирилица
18/04/2017 |  16:35 | Аутор: РТРС

Петровић: Смањити расходе за пет одсто, за исто толико повећати приходе

Менаџмент сваке градске установе дужан је да до полугодишњег пресјека финансијског пословања смањи планиране расходе за пет одсто, а истовремено повећа приходе за исти проценат, рекао је данас градоначелник Требиња Лука Петровић на састанку са директорима јавних установа и предузећа чији је оснивач Град.
Требиње - Лука Петровић - Фото: СРНА
Требиње - Лука ПетровићФото: СРНА

Петровић је истакао да директори градских установа који не буду одговорили овим обавезама неће моћи да наставе свој мандат, док је за установе које буду оствариле овај циљ, обећано повећање плата запосленима у наредној години.

"Прва оцјена овог стања биће након шестомјесечног обрачуна, око 15. јула. Они директори који то не буду испоштовали - неће моћи наставити свој мандат", рекао је раније Петровић напомињући и да се сви директори могу у том смислу сматрати "пробним" док се не докажу да могу да одговоре овим задацима.

Петровић је рекао да су бољи финансијски резултати јавних установа неопходна мјера како би се ублажили ефекти новог кредитног задужења, на које је Град Требиње приморан да би покрио дуговања пренесена из претходних година.

Он је додао да и запослени у Градској управи и установама Града морају бити свјесни да у овим околностима нема услова за повећање плата, те да је циљ за 2017. годину исти износ примања као и у 2016.

"Циљ је и да се у 2018. повећају плате, али се то мора обезбиједити кроз рад свих одјељења у градској администрацији и кроз рад у установама и предузећима Града, гдје треба да се остварују додатни приходи како би и плате биле веће", нагласио је Петровић.

Извор: Срна