latinica  ћирилица
18/04/2017 |  15:29 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Приједор: Улица Вука Караџића готово у потпуности реконструисана (ВИДЕО)

Реконструкција приједорске улице Вука Караџића ближи се крају.
Приједор - улица Вука Караџића - Фото: РТРС
Приједор - улица Вука КараџићаФото: РТРС

Изграђен је нови систем одвода површинских вода, замјењене су канализациона и гријна мрежа, реконструисана је и расвјета, а коловоз и пјешачке стазе у улици добили су нови изглед. У улици је недавно пуштен саобраћај, а званично отварање планирано је за 16. мај – Дан града Приједора.

Улица Вука Караџића спаја приједорску аутобуску и жељезничку станицу са Средњошколским центром и једна је од најфреквентнијих градских улица. Приједорчани сагласни – улица у новом руху изгледа врло добро. Ипак, неки имају и ситне замјерке.

Осим замјене подземних инсталација, уградњом нове лед-расвјете у улици је ријешен и проблем слабе освјетљености, чиме ће бити повећана безбједност пјешака. На новоизграђеном платоу постављено је спомен-обиљежје љубијским рударима, а планирана је и садња новог дрвореда. Средства за реконструкцију обезбиједио је град Приједор.

"Комплетни радови су процијењени на милион и 85 хиљада марака, дио средстава поред реконструкције предузећима је повукла и изградња подземних инсталација", рекао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

Циљ је да улица Вука Караџића након завршетка радова буде један од најуређенијих у Приједору, а из градске Управе поручују да ће се у складу са материјалним могућностима и процјенама приоритета, наставити реконструкцију појединих градских улица.