latinica  ћирилица
18/04/2017 |  15:18 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Србац: Ансамбл народних игара "Лијевче" из Разбоја организовао "Васкршњи плес" (ВИДЕО)

Празник над празницима, Васркс, који се у нашем народу слави три дана, низом пригодних манифестација обиљежен је и у Лијевче пољу. Ансамбл народних игара Лијевче из Разбоја код Српца организовало је културно-умјетнички програм под називом "Васкршњи плес".
Србац - Васкршњи плес - Фото: РТРС
Србац - Васкршњи плесФото: РТРС

Очување народне традиције основни је задатак недавно формираног Ансамбла народних игара из Разбоја. Васкрс је био идеална прилика да мјештанима Лијевче поља у новоизграђеном друштвеном дому у Кукуљма прикажу колико је више од стотину чланова у томе успјело.

"Сматрали смо да је ово јединствена прилика да најрадоснији хришћански празник прославимо на најбољи начин уз игру и пјесму", рекао је Јовица Ећимовић из Ансамбла "Лијевче" Разбој.

"Драго ми је да ови овдје мјештани имају овакав један ансамбл који ради на једном високом ниву и који примјењује све професионалне норме иако су аматери", истакла ја кореограг Ансамбла Стана Нарадић.

Осим чланова "Лијевча" свих узрасних категорија, публици у Кукљама представили су се и естрадни умјетници Раде Јоровић и Гордана Лазаревић који су наступили и у васкршњем програму наше медијске куће са задатком очувања традиционалне пјесме.

"Ево синоћ смо били у Дервенти а прије тога наравно у живом програму РТРС-а из Бања Луке и то је било јако успјешно", рекао је Јоровић.

"Мислим да смо ми у музици, када кажем ми, мислим на моју генерацију и оне мало млађе пјеваче оставили нека трајна дјела која ће се пјевати и мојој дјеци, унуцима и праунуцима који ће бити поносни што су имали овакву баку", истакла је Гордана Лазаревић.

Приход од улазница биће употребљен за набавку ношњи за нове кореграфије којима се Ансабл народних игара "Лијевче" намјерава представити на бројним смотрама фолклора.