latinica  ћирилица
18/04/2017 |  14:32 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Управни одбор "Алумине": Не одговарамо за поступке радника због блокаде рачуна (ВИДЕО)

Управни одбор компаније "Алумина" из Зворника апеловао је на правосудне институције Републике Српске да, усљед економског и стратешког значаја овог привредног гиганта, питања која су од значаја за "Алумину" узме у хитна разматрања и поступања.
Зворник: компанија "Алумина" - Фото: СРНА
Зворник: компанија "Алумина"Фото: СРНА

"Будући да постоје медијске спекулације у вези са блокадом рачуна, а имајући у виду корпоративне акте "Алумине", те непризната потраживања на која претендује привредно друштво "Павгорд" из Фоче, Управни одбор истиче да нема мандат нити овлашћења за било какве преговоре са овим друштвом", закључио је Управни одбор.

Наглашавају да не преузимају било какву одговорност за штету која може да настане усљед незадовољства радника, као и компанија које сарађују са "Алумином", а чије незадовољство може бити исказано као посљедица блокаде рачуна.

У Синдикату очекују да криза буде што прије превазиђена.

"Ми смо одлучили да покушамо да дамо мало времена, да не срљамо, да се ријеши на најбољи могући начин дакле да се што прије деблокира рачун Алумине и сви који су учествовали у његовој блокади да се потруде да тај рачун деблокирају. Алумина трпи велику штету, радници су узнемирени Очекујемо да ће се ријешити ситуација на најбољи могући начин, наравно постоји и ова друга опција то су непопуларне мјере гдје се могу десити протести, ми смо на крају крајева и најавили протесте јер нисмо имали другог избора, нећемо имати другог избора ако се то не ријеши како треба", рекао је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства "Алумине" Раденко Смиљанић.