latinica  ћирилица
18/04/2017 |  13:59 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

Себија Изетбеговић користи службени аутомобил Предсједништва БиХ

Директорица Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) Себија Изетбеговић користила је, приликом јучерашње посјете Универзитетском клиничком центру (УКЦ) у Тузли, аутомобил у власништву Предсједништва БиХ.

Ријеч је о аутомобилу у којем се вози њен супруг и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић. Јавности још увијек није познато ко је издао налог да директорица КЦУС-а користи службени аутомобил Предсједништва БиХ.

Аутомобил марке Шкода, регистарских ознака Е30-К-969, службено је регистрован на Кабинет члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа, а купљен је прошле године.

Себија Изетбеговић према Правилнику о условима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама БиХ нема право на кориштење службеног аутомобила Предсједништва БиХ.

"Службено возило у смислу овог правилника је моторно возило које је набављено за службене потребе институције и у њеном је власништву или посједу, а користи се за обављање превоза ради вршења послова и задатака руководства институције, те обављање административних и курирских послова институције из надлежности институције", пише у правилнику.

Иначе, аутомобили чланова Предсједништва БиХ опремљени су уређајима за давање посебних звучних сигнала и свјетлосних знакова црвене и плаве боје, односно сиренама и ротацијама (најчешће "блинкерима" који се налазе испод хаубе аутомобила), који омогућавају првенство пролаза.

Извор: Кликс