latinica  ћирилица
18/04/2017 |  12:43 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Након 22 године разишли се Челзи и Тери

Капитен фудбалског клуба Челзи Џон Тери напустиће тај клуб на крају сезоне, објављено је на страници тог премијерлигаша.
Џон Тери - Фото: B92
Џон ТериФото: B92

"Послије 22 године проведене у клубу, има толико људи којима би требало да се захвалим у овом фантастичном клубу. Тренерима, саиграчима, особљу и навијачима, који су ме подржавали све ове године. Не могу довољно да вам се захвалим", навео је Тери, објављено је на страници клуба.

Тери је за Челзи дебитовао 1998. године и до сада је одиграо 713 утакмица и постигао 66 голова. Капитенску траку носио је рекордних 578 пута.

Он је истакао да ће "бити прилике" да говори о томе шта ће радити у будућности.

"Одлуку о својој будућности ћу донијети у догледно вријеме. Сада сам посвећен само томе да помогнем тиму да постигне успјех ове сезоне", рекао је Тери.

"Клуб и ја смо одувијек имали фантастичан однос, који ће се наставити и након мојих играчких дана. Имали смо неколико заиста позитивних разговора, али одлучио сам да је сада прави тренутак да одем. Увијек сам желио да одем у право вријеме и осјећам да је крај ове сезоне прави тренутак и за клуб и за мене", додао је.

Он је навео да осјећа да може још много тога да понуди на терену, али и да схвата да ће Челзи бити "ограничен" због њега.

"Жељан сам да наставим да играм, тако да ћу се трудити да започнем нови изазов", рекао је Тери.

Тери је са Челзијем освојио четири титуле у Премијер лиги, Лигу шампиона 2012. и Лигу Европа 2013. године, пет трофеја у ФА купу, три Лига купа.

Извор: Хина