latinica  ћирилица
18/04/2017 |  12:11 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Јак снијег у Горском Котару

У Горском котару пада јак снијег који је већ мјестимично почео да се задржава на коловозу.
илустрација - Фото: СРНА
илустрацијаФото: СРНА

На подручју Горског котара јак снијег пада на подручју града Чабра, док се у мјесту Мркопаљ топи у додиру са тлом.

Снијег је пао и на Сљемену код Загреба, на скијалишту Платак у близини Ријеке, те на Завижану на Велебиту, јављају хрватски медији.

У горским крајевима температура је испод нуле, док су на мору око 10 степени, а на крајњем југу и више.

Температура ваздуха на Сљемену јутрос је износила један степен, а на Завижану је у 10.00 часова измјерено минус два степена Целзијусова.

Према подацима хрватског Хидрометеоролошког завода, у Славонији је јутрос у ријетким мјестима температура ваздуха виша од пет степени Целзијусових.

Средином дана у централној Хрватској и на истоку земље биће кише и пљускова, а највиша дневна температура биће десетак степени Целзијусових.

На сјеверном Јадрану биће промјенљиво вријеме, уз могуће пљускове праћене грмљавином, а температура ваздуха неће бити виша од 15 степени Целзијусових.

Јача киша и израженији пљускви у Далмацију стижу послијеподне, а температура ће бити између 14 и 17 степени Целзијусових.

У Хрватској ће се наредних дана задржати промјенљиво вријеме, повремено уз још мало кише, а у горју снијега. Посебно хладно биће пред викенд, када ће ноћу и током јутра температура ваздуха бити око нуле.

Слаб снијег очекује се и у Загребу у ноћи са сриједе на четвртак, али не би требало да се задржи на тлу, док ће температура ваздуха тих дана пасти на пет степени Целзијусових.

Снијег би, према седмодневној прогнози, у сриједу или у четвртак могао да падне у Нашицама, Дарувару, Вараждину, али се не би требало да задржи с обзиром на то да ће дневна температура бити и до 10 степена Целзијусова.

Извор: Срна