latinica  ћирилица
18/04/2017 |  10:40 | Аутор: РТРС

Пауновић препородио Чикаго, стижу и признања

Фудбалски Клуб Чикаго Фајер одлично је почео нову сезону. Најновија побкеда од 3:0 против Њу Ингланда током викенда одушевила је навијаче на њиховом стадиону у чикашком насељу Бриџвју.
Вељко Пауновић - Фото: ТАНЈУГ
Вељко ПауновићФото: ТАНЈУГ

Вељко Пауновић је тим са дна Источне Конференције већ попео на треће место. А сада је за Пауновића стигло и ново признање - он ће предводити екипу МЛС лиге на фудбалском спектаклу против Реал Мадрида другог августа у Чикагу.

Вељко Пауновић каже: "Свакако да је велика част за мене да сам изабран, у ствари да је Чикаго изабран за тако један велики фудбалски спектакл који треба да се игра против Реал Мадрида. Велика част и исто тако једна специјална утакмица с обзиром да играмо против градског ривала мог бившег клуба Атлетико Мадрида, и у мени свакако буди пуно осјећања тако један велики противник и велика утакмица. Наравно, исто је велика ствар бити на челу и селектирати најбоље играче из наше лиге."

Меч против шпанског тима игра ће се на стадиону "Солџер Филд" у центру града и преносиће се преко телевизије у 170 земаља свијета. Питамо Пауновића хоће ли у америчком тиму бити и играча Чикаго Фајера, као што је Бастијан Швајнштајгер.

Он одговара: "Још увијек има времена, о томе ћемо разговарати, али свакако да може већ да се претпостави који играчи ће бити на том, да кажем, списку."

Јос једна побједа и голови које су постигли нови играчи Немања Николић и Бастијан Швајнштајгер показују да стратегија тренера Вељка Пауновића за сада даје жељене резултате.

Извор: РТС