latinica  ћирилица
18/04/2017 |  10:29 | Аутор: РТРС

"Дани српске културе" у Москви

У Москви ће данас почети манифестација "Дани српске културе" у оквиру које ће сликар из Санкт Петербурга Владимир Леонтјев представити изложбу "Балканске етиде", коју чини 20 слика инспирисаних његовом прошлогодишњом посјетом Републици Српској.

Изложбу ће посјетиоци моћи погледати током цијеле манифестације која ће трајати до 14. маја.

Изложба ће бити представљена уз подршку Представништва Републике Српске у Москви у којем је Срни речено да ће овај руски умјетник представити свој рад, али и Школу иконописа "Одигитрија" Епархије зворничко-тузланске, уз помоћ Удружења грађана "Српско-руска заједница - Завет".

Током манифестације биће представљена и изложба фотографија "Упознај Републику Српску", те туристичка понуда Српске, са нагласком на православље.

Представништво је припремило и видео-презентацију неких градова Српске, али и уникатне рукотворине удружења креативаца "Драганин врт" из Бањалуке.

У Представништву Републике Српске напомињу да ће посебно бити представљен змијањски вез, који је уврштен на репрезентативну Унескову листу нематеријалног културног насљеђа и тако постао свјетско добро јер садржи снажну симболику која се преноси генерацијама, те промовише креативност, друштвену једнакост и разноликост.

Манифестација "Дани српске културе" биће одржана у Међународном фонду словенске писмености и културе.

Извор: Срна