X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
18/04/2017 |  10:29 | Аутор: РТРС

"Дани српске културе" у Москви

У Москви ће данас почети манифестација "Дани српске културе" у оквиру које ће сликар из Санкт Петербурга Владимир Леонтјев представити изложбу "Балканске етиде", коју чини 20 слика инспирисаних његовом прошлогодишњом посјетом Републици Српској.
Москва, Русија (Фото: Sputnik/Vladimir Pesnya) -
Москва, Русија (Фото: Sputnik/Vladimir Pesnya)

Изложбу ће посјетиоци моћи погледати током цијеле манифестације која ће трајати до 14. маја.

Изложба ће бити представљена уз подршку Представништва Републике Српске у Москви у којем је Срни речено да ће овај руски умјетник представити свој рад, али и Школу иконописа "Одигитрија" Епархије зворничко-тузланске, уз помоћ Удружења грађана "Српско-руска заједница - Завет".

Током манифестације биће представљена и изложба фотографија "Упознај Републику Српску", те туристичка понуда Српске, са нагласком на православље.

Представништво је припремило и видео-презентацију неких градова Српске, али и уникатне рукотворине удружења креативаца "Драганин врт" из Бањалуке.

У Представништву Републике Српске напомињу да ће посебно бити представљен змијањски вез, који је уврштен на репрезентативну Унескову листу нематеријалног културног насљеђа и тако постао свјетско добро јер садржи снажну симболику која се преноси генерацијама, те промовише креативност, друштвену једнакост и разноликост.

Манифестација "Дани српске културе" биће одржана у Међународном фонду словенске писмености и културе.

Извор: Срна