latinica  ћирилица
17/04/2017 |  15:38 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Нови Град: Организована изложба поводом обиљежавања Васкрса (ВИДЕО)

У Галерији у Новом Граду организована је изложба поводом обиљежавања Васкрса.
Нови Град - изложба јаја - Фото: РТРС
Нови Град - изложба јајаФото: РТРС

Ученици основних школа приредили су изложбу ликовних радова о теми "Васкрс". Изложена су и васкршња јаја која су припремале жене чланице Актива СНСД-а из Новог Града.

Ликовни радови Милице Јаковљевић и Маје Кукавице ученица петог разреда Основне школе ”Вук Караџић” проглашени су од стране жирија најуспјешнијим, па су им припале и награде.

"Ово је један велики успјех јер велики труд смо уложоли. Један велики празник када је Христос васкрсао и веома лијеп дан" истакла је Јаковљевић.



"Значи да смо се трудиле и да је то неки знак пажње,и да је ово награда за наш труд" додала је Маја Кукавица.

Жене су се потрудиле да припреме украшена васкршња јаја. Према оцјени жирија најуспјешнија је у томе била Невена Шушкало. А традиционално на манифестацији су представљени радови дјеце са инвалидитетом чланова из Удружења "Искра".

"То су ове године наша дјеца одрадила, волонтери и родитељи" нагласила је предсједница Удружења "Искра" Свјетлана Кнежевић.

Покровитељ ове манифестације била је општина Нови Град.

 "Дјеца су се заиста потрудила да ураде креативне радове и у томе су успјели" каже начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.

Након изложбе припремљена васкршња јаја и традиционална јела дијељена су посјетиоцима. Док су радови и сувенири Удружења “Искра”били продајног карактера, а сав приход ићи ће за помоћ овом удружењу.