latinica  ћирилица
17/04/2017 |  14:50 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

У уторак наоблачење с кишом и пад температуре (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се прије подне са сјеверозапада очекује јаче наоблачење које ће средином дана условити пад температуре ваздуха и кишу, а на планинама и снијег.

Ујутру суво, на западу облачно, а у осталим предјелима сунчаније. Током пријеподнева јача киша почиње на сјеверозападу и постепено се шири ка осталим предјелима.

Поподне и до вечери јаче и обилније падавине захватиће већину предјела уз нагли пад температуре, саопштено је Републичког хидрометеоролошког завода.

На планинама ће киша прећи у снијег уз брзо формирање и пораст сњежног покривача, а дуваће и јак вјетар.

Вјетар слаб до умјерен, ујутро југо који ће прије подне промијенити смјер на сјевер и сјеверозапад.

У Херцеговини југо већи дио дана, послије подне вјетар мијења смјер на сјевер, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Најнижа јутарња температура ваздуха углавном између минус два и три степена Целзијусових, на југу земље од три до седам степени Целзијусових.

Највиша дневна температура биће од девет до 15 степени Целзијусових, на југу земље између 14 и 18 степени, а са доласком падавина очекује се осјетан пад температуре ваздуха.

Данас је прије подне било претежно облачно вријеме. Од средине дана облачност се постепено смањивала од Крајине према југу и истоку земље.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус пет, Хан Пијесак три, Купрес четири, Калиновик, Чемерно, Соколац пет, Иван седло шест, Гацко и Сарајево осам, Невесиње, Мраковица и Ливно девет, Сребреница и Рудо 10, Рибник, Мркоњић Град, Бугојно, Јајце 11, Бијељина, Градачац, Зворник 12, Вишеград, Билећа, Зеница 13 степени Целзијусових.

У Српцу, Бихаћу, Приједору и Санском Мосту је данас у 14.00 часова измјерена температура ваздуха 14 степени Целзијусових, Бањалуци, Добоју, Мостару и Требињу 15, Неуму, Стоцу и Чапљини 16 степени Целзијусових.

Извор: СРНА