latinica  ћирилица
17/04/2017 |  14:49 | Аутор: РТРС

Денвер не жели да Јокић игра за Србију на ЕП!

Менаџер Николе Јокића Миодраг Ражнатовић истакао је да Денвер Нагетси не желе да он игра за репрезентацију предстојећег љета.
Никола Јокић (фото:hotsport.rs) -
Никола Јокић (фото:hotsport.rs)

Јокић је експлодирао у текућој НБА сезоне и постао кључни играч "грумења", па тим из Колорада жели да он ради индивидуално на свом напретку за сљедећу сезону како би био још бољи.

- Они сматрају да би он морао да поправи неке ствари како би увео екипу у плеј-оф. Он је постао апсолутно најважнији играч тима. Говоримо прије свега о физичкој спреми, која му дефинитивно недостаје, а то не би могао да уради у случају да се одазове позиву репрезентацији Србије. Он има велику жељу да игра, али видјећемо шта ће се догодити - рекао је Ражнатовић.

Јокић је прошлог љета био један од кључних играча Србије у квалификацијама за Олимпијске игре, а потом у освајању сребрне медаље на ОИ у Рио де Жанеиру.

- Много тога се промијенило у међувремену, они желе да он љето проведе на другачији начин. Прије него што се врати у Србију, Никола ће разговарати с њима како би добио зелено свјетло да игра за репрезентацију. Спорно је само ово љето, наредних 5-10 није сигурно, али ово им је битно - додао је Јокићев менаџер.

Јокић је у текућој сезони просјечно билежио 16,7 поена уз 9,7 скокова и 4,9 асистенција по утакмици. У Србију би требало да дође почетком маја.

Извор: Б92