latinica  ћирилица
17/04/2017 |  10:57 ⇒ 11:13 | Аутор: РТРС

Зукић се изјаснио да се не осјећа кривим

Генерални секретар СДА Амир Зукић и још осморица оптужених за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са незаконитим запошљавањем у Електропривреди БиХ, изјаснили су се данас пред Општинским судом у Сарајеву да се не осјећају кривим.
Aмир Зукић (Фото: N1) -
Aмир Зукић (Фото: N1)

Сви они су се пред судијом Општинског суда у Сарајеву Слободаном Настићем изјаснили да нису криви ни по једној тачки оптужнице.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву терети Зукића, Сафета Бибића, Неџада и Сенада Траку, те Рамиза Каравдића за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са примањем награде или другог облика користи за трговину утицајем, као и противзаконито посредовање.

Осим тога, Зукић се терети и за недозвољено држање оружја.

Еседа Џанановића иста оптужница терети за злоупотребу положаја или овлаштења, Асима Сарајлића и Мирсада Кукића за примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, а Сеида Фазлагића за помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела.

Зукић и Бибић се, према наводима Тужилаштва, терете да су 2016. године организовали групу којој су се придружили Сенад и Неџад Трако, као и Каравдић, те проналазили лица која су спремна да дају новац за запослење у Електропривреди БиХ.

Након тога, користећи свој утицај преко Џанановића, Зукић је реализовао незаконита запошљавања у Електропривреди БиХ.

Зукић и остали ухапшени су у акцији "Босна" 26. и 27. августа 2016. године, а оптужница је потврђена 13. марта ове године.

Извор: СРНА