latinica  ћирилица
17/04/2017 |  08:38 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

На прелазима задржавања око пола сата

На граничном прелазу Градишка на излазу из БиХ, чека се око 40 минута, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Гранични прелаз Градишка - Фото: РТРС
Гранични прелаз ГрадишкаФото: РТРС

Дуже колоне возила повремено се формирају на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања због радова који још трају на подручју Хрватске.

У Републици Српској јутрос се саобраћа по сувим и мјестимично мокрим коловозима, док је у већем дијелу Федерације БиХ саобраћај повремено појачан.

На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље или камења на коловоз.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без посебних ограничења по влажним коловозима.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејону Љељенче, због санације коловоза саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја, до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због деминерских радова на снази су привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови у току су и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Режим саобраћања измијењен је, због радова, на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута, Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Извор: СРНА