latinica  ћирилица
16/04/2017 |  17:00 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Несвакидашњи брачни јубилеј- Дојчиновићи прославили 60 година вјерности (ВИДЕО)

У Драгочају код Бањалуке, за породицу Дојчиновић данашњи празник био је повод за двоструко славље. Осим Васкрса, они су данас прославили и 60 година брака и тим поводом окупили бројну родбину и пријатеље.
Десанка и Светозар Дојчиновић - Фото: РТРС
Десанка и Светозар ДојчиновићФото: РТРС

За Десанку и Светозара Дојчиновића 60 година брака је брзо прошло. Нажалост, ријетки су они који се могу похвалити оваквим јубилејом, па су њих двоје пожељели да га прославе са родбином и пријатељима који су на прославу дошли и из иностранства. За организацију прославе најзаслужније су снахе.

- Свекар и свекрва су увијек били дивни према нама, дивно се слажемо и желимо им све најбоље у животу - каже снаха Луција. 

Три сина и четворо унука испуњавају њихов живот радошћу, а осјећај среће и поноса дијеле сви.

- Родитељи су нам увијек били добри, школовали су нас и пружили нам у оквиру својих могућности све што су могли. Захвалан сам на томе и желим им да у здарвљу поживе још много година - каже син Ранко, Луцијин супруг. 

Иако нема универзалног рецепта за срећан брак, неке ствари се не мијењају. Узајамно поштовање, прије свега, гарантује опстанак сваког односа. Десанка каже да све несугласице и евентуалне свађе увијек заврше помирењем.

- Мало загаламим, помиримо се и довиђења - уз осмијех прича ова старица, радосна и поносна на 60 година срећног брака.

На крају и нама остаје да им пожелимо срећу и да дочекају барем још један јубилеј. А овај ће им свакако остати у сјећању.