latinica  ћирилица
16/04/2017 |  10:28 | Аутор: РТРС

Говедарица упутио васкршњу честитку патријарху Иринеју

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица честитао је данас Његовој светости патријарху српском Иринеју највећи хришћански празник-Васкрс.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

"Наш народ је увијек био у великим искушењима и често на историјским вјетрометинама, а савремени свијет живи са новим кризама, ратовима и великим социјалним разликама, који пријете све већим разарањима и осјећајем безнађа. Васкрсење Христово је увијек нова нада и побједа духа обнове и новог почетка, побједа универзалних људских вриједности над духом декаденције и назадовања", наводи се у честитки.

Говедарица је истакао да су Христов живот, страдање и васкрсење једина нада која може наћи мјесто у срцима свакога, без обзира на социјални положај, друштвени статус или одговорност коју неко носи, саопштено је из СДС-а.

"Данас, када можда више него икада са стрепњом гледамо у нашу националну будућност, када нам је потребна истинска саборност око заједничких циљева и духовно руковођење пред новим изазовима, Христов живот, страдање и васкрсење су једина нада која може наћи своје мјесто у срцима свакога", додаје се у честитки.

Извор: СРНА