latinica  ћирилица
16/04/2017 |  10:17 | Аутор: РТРС

Облачно вријеме са кишом и свјежије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује облачно вријеме са кишом и свјежије у односу на претходне дане.

Јаче падавине очекују се на сјеверу, а у осталим крајевима слаба киша.

Средином дана падавине постепено ће јачати од југозапада до истока, а поподне ће јачих пљускова са грмљавином бити на југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Киша ће поподне слабити и постепено престати да пада, а увече и током ноћи биће суво у већини предјела. Слабе кише једино ће понегдје бити југу и западу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова. На југу ће у првом дијелу дана дувати умјерен југо, а поподне умјерен сјеверни вјетар.

Дневна температура ваздуха биће од 12 до 18 степени Целзијусових, док ће поподне услиједити постепено захлађење.

У Српској и ФБиХ јутрос преовладава облачно вријеме са кишом у већини крајева, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 9.00 часова: Калиновик пет степени, Чајниче и Чемерно шест, Мраковица и Невесиње седам, Кнежево, Рудо, Соколац и Хан Пијесак осам, Сарајево, Мањача, Источно Сарајево, Гацко, Билећа и Шипово девет, Челинац, Мркоњић Град, Фоча и Крупа на Уни 10, Бањалука, Бијељина, Тузла, Котор Варош, Рибник, Нови Град, Приједор, Србац и Сребреница 11, Добој, Зеница, Вишеград и Зворник 12, Требиње и Неум 13 степени Целзијусових.

Извор: СРНА