latinica  ћирилица
16/04/2017 |  09:43 | Аутор: РТРС

Возачи опрезно због воде на коловозу!

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, па се возачима скреће пажња да буду опрезни због воде која се задржава и прекрива оштећења и ударне рупе, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Јутарња магла и ниска облачност смањују видљивост, посебно у вишим предјелима, на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, учестали су ситни одрони камења и земље на коловоз.

Због Васкршњих празника у Републици Српској на снази је забрана превоза експлозивних материја која траје до сутра у поноћ.

На путевима на којима се изводе радови, измијењен је режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом чије је поштовање обавезно.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без посебних ограничења, по мокрим и клизавим коловозима.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, а возачима се препоручује да користе петљу "Александровац".

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор , те на регионалном путу Прњавор-Станари код Прњаворске петље.

У Љељенчи на дионици магистралног пута Брчко-Бијељина у току је санација коловоза, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком. Режим саобраћаја због радова је измијењен и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова. Због деминерских радова долази до привремене обуставе саобраћаја и на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња.

На подручју Федерације БиХ због радова успорено се саобраћа на дионицама ауто-путева Сарајево запад-Лепеница у близини тунела Игман и Зеница Југ-Какањ у мјесту Доњи Тичићи, као и на магистралним путним правцима Сарајево-Семизовац, Тузла-Прибој, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес, Јабланица-Мостар и Жепче-Маглај.

На граничним прелазима овога јутра нема дужих задржавања.

Због радова који још трају на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања повремено долази до формирања дуже колоне возила.

Извор: СРНА