latinica  ћирилица
16/04/2017 |  09:40 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Честитке званичника Србије поводом Васкрса

Премијер Србије Александар Вучић честитао је Васкрс свим хришћанским вјерницима и поручио им да не губе вјеру у боље сутра.
Србија - Фото: РТРС
СрбијаФото: РТРС

"У духу празника који симболизује победу живота, славећи мир, слогу и међусобно уважавање, не губимо наду и веру у боље сутра", наводи се у честитки.

Он је пожелио вјерницима да радост предстојећег највећег хришћанског празника подијеле са најближима у здрављу, миру и духовном благостању, саопштено је из Владе Србије.

Предсједник Србије Томислав Николић честитао је Васкрс свим грађанима са жељом да свако искушење са којим се Србија и човјечанство сусрећу буде превазиђено, не заборављајући никад да су пред Богом сви исти.

"Нека наше молитве буду посвећене миру, здрављу и просперитету наших породица, наших ближњих и целог људског рода", рекао је Николић.

Он је поручио да у вријеме највећег хришћанског празника вјерујући не забораве у својим молитвама слабе и немоћне којима су потребни, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

"Помолимо се и за православни народ наш на Косову и Метохији који је свакодневно у сталном искушењу и стрепњи. Усмеримо наше молитве, наше жеље и наш труд ка напретку наше заједничке отаџбине. Нека наша снага има свој извор у слози, разумевању и хришћанској љубави", навео је предсједник Србије, уз традиционални Васкршњи поздрав "Христос Воскресе".

Предсједник Народне скупштине Србије Маја Гојковић честитала је Васкрс свима који славе највећи хришћански празник, са жељом да он подсјети и подстакне хришћанске вриједности љубави, праштања и разумијевања и ојача солидарност у суочавању са изазовима и искушењима данашњег времена.

Гојковићева је пожељела свим вјерницима да радост празника испуни сваки дом топлином и унесе слогу, благостање и породичну срећу.

Извор: СРНА