latinica  ћирилица
15/04/2017 |  16:31 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Како "Мљечаницу" "подићи на ноге"? (ВИДЕО)

Од нагомиланих дуговања до отпуштања радника- само неки од проблема са којим ја суочена болница за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" код Козарске Дубице. Приликом недавне посјете предсједника Милорада Додика Козарској Дубици, наглашено је да боља времена за ову установу долазе, а ново руководство већ је покренуло ситуацију са мртве тачке.
"Мљечаница" - Фото: РТРС
"Мљечаница"Фото: РТРС

Смјештајни капацитети у "Мљечаници" су попуњени. Пацијенти су и више него задовољни условима за боравак и лијечење.

Међутим, не знају да се "Мљечаница" данас бори за опстанак и по разним основама дугује више од четири милиона КМ. Да би се спасило што се спасити може, нови менаџмент био је принуђен на "болне резове".

- Ишли смо у правцу смањивања броја радника. Урадићемо све што је у нашој моћи да стабилизујемо ову установу, без обзира колико то болно било - каже директор "Мљечанице" Драган Брдар.

Спроведена је и прерасподјела средстава међу запосленима - неке плате су смањене, а уштеђени новац уложен је у побољшање смјештајних услова. Реконструисани су подови, расвјета и столарија, а за пацијенте је уведен и нови пакет услуга.

- Уведен је нови пакет за лумбалну кичму, за цервикалну кичму, те за остеопорозу - наводи Миле Чеко, извршни директор за медицинске послове.

И док у "Мљечаници" покушавају да подигну ниво услуга истовремено не иду у даљу дубиозу, вјерују у подршку Фонда здравственог осигурања. О томе је већ разговарано током недавне посјете предсједника Милорада Додика Козарској Дубици. Додик једно од могућих рјешења за ову болницу види у реконструкцији путем јавно-приватног партнерства.