latinica  ћирилица
15/04/2017 |  14:46 ⇒ 16/04/2017 | 10:02 | Аутор: РТРС

ПДП: Тешке оптужбе за антисемитизам

Партија демократског прогреса саопштила је данас је Арие Ливне у емисији јавног сервиса Републике Српске изрекао "бројне неистине, али и врло тешке оптужбе за антисемитизам на рачун потпредсједника ПДП-а и министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка".
ПДП -
ПДП

У саопштењу се наводи да је ПДП згрожена оптужбама које је на рачун функционера ПДП-а и цијеле партије изрекао Арие Ливне "безуспјешно се правдајући за случај тешке афере `Представништво Републике Српске у Израелу`".

У овој партији кажу да "гледаоци РТРС-а нису добили информацију да потврда да Представништво Републике Српске у Јерусалиму већ двије године не постоји није дошла из ПДП-а већ из Министарства спољних послова Израела у Јерусалиму".

"Клуб посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и даље очекује одговоре на постављена питања Влади, министру финансија и министру унутрашњих послова Републике Српске колико тачно новца је исплаћено у 2015. и 2016. години, као и у 2017. на име рада Представништва Републике Српске у Израелу", додаје се у саопштењу.

ПДП, између осталог, поставља и питања на чији рачун су исплаћене ове паре, да ли постоје гаранције да је исплаћени новац у протекле двије године искориштен за рад Представништва у Израелу, на шта су конкретно утрошена ова средства и колики је остварени промет Републике Српске са Израелом у протекле двије године.

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне демантовао је синоћ у емисији РТРС-а тврдње ПДП-а да Представништво не постоји и оцијенио да та странка преко њега води хајку против предсједника Српске Милорада Додика.

Ливне је истакао да Представништво Српске у Израелу, које постоји од 1998. године, никада није било дипломатско и да због тога никада није ни било регистровано у Министарству иностраних послова Израела.

"Представништво се бави привредним проблемима, а не политичким, јер је за њих надлежна Амбасада БиХ у Израелу. Ми заступамо привредне, културне и спортске интересе Републике Српске, а не БиХ", рекао је Ливне синоћ за РТРС.

Извор: Срна