latinica  ћирилица
15/04/2017 |  12:30 | Аутор: РТРС

Расвијетљено 18 тешких крађа у Поткозарју

На подручју које је у надлежности Полицијске станице Поткозарје, у првом тромјесечју ове године расвијетљено је 18 тешких крађа, којима је причињена материјална штета већа од 10.000 КМ, речено је Срни у Полицијској управи Бањалука.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Против лица која су осумњичена за ова кривична дјела биће поднесен извјештај надлежном тужилаштву.

Током акције "Тример" пронађени су предмети који су украдени током извршења кривичних дјела, међу којима су моторне пиле, електричне брусилице, тример, ланци за моторне пиле, рам од мотцикла, као и други ситни алат, разне врсте оружја и муниције.

У току прошле године, укупан проценат расвијетљености кривичних дјела по непознатом починиоцу на подручју у надлежности Полицијске станице Поткозарје износи 53,9 одсто, док је проценат укупне расвијетљености за сва кривична дјела 75,5 одсто.

Број кривичних дјела из области имовинског криминалитета у прошлој години износи 121, а проценат расвијетљености ових кривичних дјела по непознатом извршиоцу је 51,1 одсто. Евидентирано је и 49 кривичних дјела крађе, а проценат расвијетљености ових кривичних дјела по непознатом извшиоцу износи 64,7 одсто.

Посматрајући статистичке показатеље за посљедњих пет година, примјетан је константан пад броја прекршаја и броја нарушавања јавног реда и мира.

Током наведеног временског периода, на подручју ове полицијске станице нису забиљежени случајеви нарушавања јавног реда и мира у којима је учествовало пет и више лица.

Највећи број прекршаја, њих 134, евидентирано је током 2012. године, док је током прошле године забиљежено смањење од 59,7 одсто, односно 54 прекршаја. Туча и физичких напада у 2012. године забиљежено је 36, а у прошлој години 17.

Из Полицијске станице истичу да у првом тромјесечју ове године нису регистровани случајеви извршења тешких кривичних дјела, а стање безбједнсти из сегмента криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћа је на задовољавајућем нивоу.

Извор: Срна