latinica  ћирилица
15/04/2017 |  09:54 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

Милићевић: Аранжман са ММФ-ом као подршка реформским процесима

Федерални министар финансија Јелка Милићевић изјавила је да би аранжман са Међународним монетарним фондом требало да буде подршка свим реформским процесима и провођењу обавеза из Реформске агенде.
Јелка Милићевић - Фото: Screenshot/YouTube
Јелка МилићевићФото: Screenshot/YouTube

"Желим вјеровати да и даље имамо аранжман са ММФ-ом и да је тренутно у питању само одгођена исплата транше због неиспуњених обавеза из писма намјере", рекла је Милићевићева за сарајевско "Ослобођење".

Она је навела да би прекидање аранжмана створило проблеме у сарадњи са међународним финансијским институцијама, а то би успорило важне пројекте за које нема новца у буџету.

Према њеним ријечима, ако се не створе претпоставке за инострано задужење, обратиће се домаћим финансијским институцијама, односно банкама, осигуравајућим друштвима, па и фондовима за финансијске аранжмане.

"Када се сагледа садашње финансијско стање и стабилност банкарског сектора, буџет ФБиХ и његово извршење неће бити упитни. Очекујемо средства и од других извора, као што је клириншки дуг, односно дио средстава из овог дуга искористићемо за очување стабилности буџета", истакла је она.

Говорећи о увођењу "плавог дизела", Милићевићева каже да да је он веома важан за пољопривреднике, те да у ФБиХ мисле да је то рјешив проблем.

Извор: СРНА