latinica  ћирилица
15/04/2017 |  08:36 ⇒ 09:02 | Аутор: РТРС

Братунац: Приказана монодрама "Петар Пепо Бандић"

У Братунцу је у оквиру културне манифестације "Дани позоришта" приказана монодрама "Петар Пепо Бандић" у извођењу Нинослава Ћулума, која је урађену по тексту Бранка Ћопића.
Братунац - Нинослав Ћулум  "Дани позоришта" - Фото: СРНА
Братунац - Нинослав Ћулум "Дани позоришта"Фото: СРНА

За разлику од претходних вечери организованих у оквиру "Дана позоришта" када је сала Дома кулутре била попуњена, синоћњу представу пратило је мало гледалаца, јер је велики број Братунчана на Велики петак присуствовао вечерњим богослужењима.

У претходне четири вечери изузетно успјешне наступе на братуначкој позорници имали су познати београдски глумац Горан Султановић, Позориште младих из Зворника, Аматерско позориште Љубовија и Позориште младих "Маслачак" из Бијељине.

Директор братуначког Дома културе Радован Петковић каже да "Дане позоришта" организују да би онима, који воле позориште, омогућили да уживају у позоришним представама и да се млади упознају са овом врстом умјетности.

"Радује нас да је међу посјетиоцима била већина младих, а наша жеља је управо да њима приближимо позориште", рекао је Петковић Срни.

Ова позоришна манифестација први пут организована је у Братунцу захваљујући позитивном пословању Дома културе у прошлој години и уз помоћ компанија "Грос", "Технички ремонт" и бензинске пумпе "Ранкић.

"Обезбиједили смо средства и одлучили да организујемо `Дане позоришта` да бисмо обогатили културну понуду и садржаје у овом мјесту", истакао је Петковић.

Према његовим ријечима, "Дани позоришта" су допринос промоцији позоришне умјетности у овој средини.

Улаз за све представе је бесплатан.

На затварању манифестације вечерас у 19.00 часова братуначкој публици представиће се глумци овдашњег Аматерског позоришта "Милица Топаловић" представом "Поздрави неког".

Извор: СРНА