latinica  ћирилица
10/04/2017 |  15:01 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Касиповић: Постигнут договор о начину измирења дуга из претходних година (ВИДЕО)

Представници Владе Републике Српске и предсједници синдиката буџетских корисника на данашњем састанку у Бањалуци постигли су генерални договор о начину измирења дуга из претходних година, саопштио је потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

- Влада Републике Српске ће текуће обавезе за примања и накнаде запослених у институцијама обезбјеђивати континуирано одмах након исплате плата - рекао је Касиповић, након састанка ресорних министара са предсједницима синдиката буџетских корисника.

Када је ријеч о начину измирења обавеза из претходног периода, Касиповић је појаснио да ће већ након исплате априлске плате бити измирене обавезе отпремнина у износу од око 765.000 КМ, док би у двије сљедеће рате измирили обавезу за период 2011-2014. година и самим тим све то завршили.

- Након тога би се у 12 једнаких рата измиривале све обавезе које нису измирене, а за период 2015-2016. година - напоменуо је Касиповић.

Он је рекао да би паралелно са редовним измиривањем обавеза из 2017. године ишло и измиривање обавеза из претходног периода.

- У том смислу Влада Републике Српске ће понудити синдикатима буџетских корисника текст једног акта у којем би се договорио заједнички приступ, јер смо све ово вријеме заједно и радили, а у најбољем интересу запослених да би њихове обавезе које им неспорно припадају из претходног периода биле уредно сервисиране - закључио је Касиповић.

Он је додао да укупне обавезе по свим годинама и по свим основама износе око 17,8 милиона КМ.

Извор: СРНА