latinica  ћирилица
05/04/2017 |  19:01 ⇒ 06/04/2017 | 07:55 | Аутор: РТРС

Требињац пронашао новац у душеку и вратио власнику (ВИДЕО)

Несвакидашња прича из Требиња. Радник требињског комуналног предузећа, Рајко Бован пронашао је, у баченом душеку, већу суму евра и вратио је власнику. Свима који би урадили другачије, поручио је "поштено ради и добру се надај".
Рајко пронашао новац у душеку - Фото: РТРС
Рајко пронашао новац у душекуФото: РТРС

Све се одиграло јуче, када је Рајка, усплахиреним гласом, телефоном позвала непозната жена, и рекла му да је бацила душек с новцем. 

"Ја сам завукао руку кад коверта с парама. Пуна пара, била је рупа, ја сам завукао руку пуна коверта еврића", говори Рајко Бокан.

Рајко је избројао четердесет новчаница од стотину евра, а новчанице од педесет евра, којих је било више, није бројао. Осим што ради у Комуналном предузећу, за породицу зарађује и прикупљањем сировина. 

"Срећом, могла је изгорјети, жена је звала на вријеме. Њено је, није моје- ко зна с каквом муком су зарађене", каже Бокан.

Није желио да открије идентитет власника новца, који су, незванично, прије Рајкове адресе, за старим душецима трагали по градској санитарној депонији.

Незванично, ријеч је о старијем брачном пару, од којих је једно од њих, кријући, штедјело без камата, у сламарици. 

Требињци су за причу о новцу у душеку сазнали из медија и поздрављају Рајков гест. Већ су данас смислили и стих - "Ништа банка, штеди код Рајка".

Власница "тајне коверте" наградила је Рајка. Нешто слично му се десило прије рата, док је живио у Коњицу, када је, чистећи путнички аутобус, пронашао и власнику вратио новчаник пун новца.