latinica  ћирилица
30/03/2017 |  13:18 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Министар Лукач пензионисаним полицајцима уручио почасне легитимације (ВИДЕО)

Поводом 4. априла, Дана полиције и 25 година од оснивања МУП-а Српске, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач примио је у Бањалуци 14 пензионисаних припадника МУП-а, којима је уручио почасне легитимације. Пријеми за ветеране МУП-а организони су широм Српске.
Полицајци ветерани - Фото: РТРС
Полицајци ветераниФото: РТРС

Почасна легитимације умјесто полицијске значке. На овај начин пензиониасани полицајци моћи ће бити идентификовани, али и својим искуством помоћи при рјешавању безбједносних изазова.

Милорад Тешић из Центра јавне безбиједности Бијељина, захвалио се на легитимацији и рекао да је то признање за досадашњи рад, што, како каже, раније није био случај.

Никола Матијевић, полицајац у пензији, захвалио се министру унутрашњих послова и директору полиције на указаном повјерењу.

Ресорни Министар, истиче, нови закон омогућио је легитимације за пензионисане полицајце. Лукач је упутио и позив свим некадашњим полицајцима да поднесу захтјев за легитимацију.

"Оно што нисмо могли, сада смо новим законом легитимисали све бивше полицаје и они ће у сваком тренутку моћи да се легитимишу и по томе понашају", рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Српске.

"Овом легитимацијом ће се сви полицајци моћи укључити да помогну Полицији јер они као и грђани имају дужност да помогну полицији у својој средини, они још више", каже ово Драган Ћулум, директор полиције Републике Српске.

Да 30. март буде обиљежаван као Дан ветерана служби безбједности, затражено је на 25-ту годишњицу од првог постројавања 230 српских полицајаца САО Романије у Сокоцу.

То је била једина организована оружана снага, до формирања Војске Републике Српске.

"У одбрамбено-отаџбинском рату 782 припадника унутрашњих послова је погинуло бранећи свој народ, своја огњишта и штитећи трериторију која је одвајкада била српска. Нека им је вјечна слава и хвала. Зато данас постојимо и живимо у слободи коју извојеваше и чувамо и бранимо Српску као највећу светињу", истакао је Радован Пејић, предсједник Удружења ветерана службе безбједности Српске, подружница Источно Сарајево.

Поводом Дана полиције у Центру јавне безбједности Требиње организован је пријем за 18 пензионисаних радника.