latinica  ћирилица
30/03/2017 |  11:00 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Скоро потпуна сагласност у вези са Пословником

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Колегијум Народне скупштине јутрос постигао сагласност у 98 одсто текста Приједлога одлуке о измјенама и допунама Пословника ове институције.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је рекао да је, иако није било гласања, из дискусије на Колегијуму примјетно да је за већину прихватљив приједлог да кворум чини 28 посланика.

"Овај приједлог је најбоља пракса демократских земаља. Нема тог норматива који би могао да уреди ову област, ако посланици немају савјест да се према томе односе на начин како грађани очекују", рекао је Чубриловић новинарима након сједнице Колегијума.

Он је додао да остаје и измјена да посланичке групе не чине састав Колегијума.

Чубриловић је рекао да је подржано више амандмана, међу којима су да Предсједништво може одржати телефонску сједницу због спријечености чланова у условима који нису могли претходно да се предвиде.

"Руководство Народне скупштине је уложило много труда и покушавамо да искористимо најбољу праксу држава из окружења ради ефикаснијег рада", рекао је Чубриловић.

Он је закључио да је Народна скупштина у односу на друге законодавне институције у БиХ најефикаснија у усвајању закона, те да нема ниједан материјал који чека на разматрање.

Извор: Срна