latinica  ћирилица
30/03/2017 |  09:45 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Због примања мита ухапшен инспектор Пореске управе РС (ВИДЕО)

У Бањалуци је јутрос ухапшен инспектор Пореске управе Републике Српске чији су иницијали С.Т. због сумње да је починио кривично дјело примања мита.
Хапшења - Фото: АП
ХапшењаФото: АП

- С.Т је ухапшен у просторијама Пореске управе Републике Српске - рекла је начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП Српске Мирна Миљановић.

Хапшење су извршили полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске. 

Из полиције наводе да је у току је криминалистичка обрада, а ухапшени инспектор ће у току дана уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предат у надлежност Посебног одјељења Републичког тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Срна незванично сазнаје да је слободе лишен Стеван Тешић.

У вези са јутрошњим хапшењем њиховог инспектора, због сумње да је починио кривично дјело примања мита, огласилили су се из Пореске управе.

"Обавјештавамо јавност да Пореска управа подржава активности полиције и тужилаштва на сузбијању корупције и криминала. По добијању званичних информација о овом предмету од истражних органа, одлучиће се и о покретању дисциплинског поступка против овог инспектора", наводи се у саопштењу.

Пореска управа Републике Српске и овом приликом позвала је грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања њихових службеника.

Извор: РТРС/СРНА