latinica  ћирилица
29/03/2017 |  23:00 | Аутор: РТРС

ФИБА ЛШ: Познати сви учесници Фајнал-фора

Кошаркаши Банвита, Монака, Венеције и Тенерифа пласирали су се на Фајнал-фор ФИБА Лиге шампиона.
Кошарка - Фото: РТРС
КошаркаФото: РТРС

У реванш утакмицама четвртфинала једино је Монако прославио дуплу побједу (79:76 против Сасарија), Тенерифе је након ремија у првом мечу против Асвела славио са 61:51, док су Венеција и Банвит начинили преокрете.

Италијани су од Пинар Каршијаке први изгубили са 74:71, али су у другом славили 74:66, док је највећа драма виђена у дуелу Лудвигзбург – Банвит.

Нијемци су на гостовање дошли са пет поена вишка, али нису успјели да их сачувају и Банвит је постигао један више- 59:53 у реваншу.

Најбољи у редовима побједничке екипе био је Тиодор са 13 поена, 7 скокова и 5 асистенција, а одлично га је испратио Чапел са 11 поена и 4 ухваћене лопте. Код баксузног Лудвигзбурга истакао се Крофорд, којем је један скок фалио за дабл-дабл (14 поена).

Каршијака је у Венецији имала минималну предност на полувремену, али су домаћи успјели да преокрену, највише захваљујући Еџиму, који је меч завршио са 16 поена и 11 скокова. По 11 поена додали су Перић и Хајнс.

Они су тако анулирали учинак Каршијакиног трија Браун-Овенс-Бајгил, који је збирно постигао 51 од 66 поена турског клуба.

Душко Савановић је са Сасаријем завршио такмичење – за 27 минута убацио је 10 поена и ухватио 6 лопти, а Италијани су изгубили по други пут од Монака, иако су имали неколико расположених играча. Најбољи је био Бел са 20 поена и 5 успјешних додавања, док је два поена мање додао Лејси.

С друге стране, код "Кнежева" је доминирао Рајт који је меч завршио са 26 поена, 8 скокова и 7 асистенција, а одличан је био и Сергеј Гладир са 20 поена.

Послије ремија у Лиону, Тенерифеу је било каква побједа радила посао и на крају је остварена са сигурних 10 разлике. Иако је у редовима Шпанаца само Богрис био двоцифрен са 12 поена, скраћена ротација у редовима Асвела резултирала је само 51 постигнутим поеном.

Жријеб за Фајнал-фор ФИБА Лиге шампиона на програму је сљедеће недјеље.

Извор: Б92