latinica  ћирилица
29/03/2017 |  16:53 ⇒ 17:00 | Аутор: РТРС

Дјевојка повријеђена на скијању хеликоптером пребачена у болницу

Припадници Оружаних снага БиХ хеликоптером су евакуисали дјевојку која је јутрос повријеђена на локалитету Кабалово у близини Малог поља на Игману, гдје је скијала.
Дјевојка повријеђена на скијању хеликоптером пребачена у болницу - Фото: СРНА
Дјевојка повријеђена на скијању хеликоптером пребачена у болницуФото: СРНА

Министарство одбране БиХ примило је захтјев Федералне управе Цивилне заштите у складу са прописаним процедурама у 13.05 часова за ангажовање хеликоптера Оружаних снага на подручју Бјелашнице.

У сарадњи са припадницима Федералне управе Цивилне заштите, Горске службе спасавања, Хитне помоћи и МУП-а Кантона Сарајево, посада хеликоптера "МИ8" Оружаниг снага БиХ полетјела је у 13.30 часова из касарне "Рајловац" ка Кабалова, у близини Малог поља на Игману, са задатком хитне медицинске евакуације повријеђене дјевојке до Клиничког центра Универзитета у Сарајеву.

Хеликоптер се, по извршеној медицинској евакуацији, вратио у касарну Рајловац у 15.00 часова, саопштено је из Министарство одбране БиХ.

Оружане снаге БиХ ће и даље у оквиру расположивих капацитета и ресурса бити у сталној приправности за пружање асистенције цивилним органима власти у БиХ по захтјевима и у ванредним ситуацијама, наводи се у саопштењу.

Отац 29-годишње дјевојке данас је Оперативном центру Федералне управе Цивилне заштите пријавио да је његова кћерка током скијања пала са стијене и да је на неприступачном терену. Незгода се догодила на локалитету Кабалево, на подручју опсерваторије на Бјелашници према Хаџићима.

У Федералне управе Цивилне заштите кажу да је љекар из хеликоптера спуштен до дјевојке која је, након имобилизације вертикалним транспортом, пребачена у хеликоптер и превезена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Извор: СРНА